BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И Варна влезе в тъмночервената зона по заразени с COVID-19


Директорът на РЗИ – Варна д-р Дочка Михайлова (вдясно) и зам.областният управител Силвия Александрова представиха данните за разпространение на COVID-19 в областта, Снимка: скрийншот от видео

Варна влезе в тъмночервената зона по разпространение на COVID-19, след като заболяемостта, регистрирана в областта за 14-дневен период достигна 504 на 100 000 население.

Информацията беше изнесена на редовния седмичен брифинг на РЗИ в областна администрация.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Дочка Михайлова каза още, че очаква ако тази тенденция се запази в началото на следващата седмица областният щаб за справяне с коронавирусната инфекция да обсъди дали е възможно и какви регионални мерки да се предприемат.

Само за седмица 1261 души в област Варна са дали положителни проби за коронавирус. За последното денонощие регистрираните случаи са достигнали рекордния брой от 274.

Смъртните случаи за периода са 37, като за последните 24 часа битката с вируса са загубили двама души.

Към 09.00 ч. тази сутрин в лечебните заведения на територията на Варна и областта е имало 357 заети легла и 144 свободни. По думите на д-р Михайлова проблемът е при леглата за интензивни грижи – днес е имало само едно свободно, а вчера – четири. По предложение на здравната инспекция броят на интензивните легла от утре ще бъде увеличен.

Под карантина в училища във Варна и областта са 60 паралелки в училищата и 9 групи в детски заведения.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!