BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кабинетът се отказа да купува нов правителствен самолет


Снимка: Скрийншот bTV

Правителството се отказа от решението си за покупка на нов самолет, който да се ползва при пътуванията на премиера и министри в чужбина. Парите – до 55 млн. лв., които трябваше бъдат дадени за него, ще се насочат към изграждането на спортни съоръжения, основно за два пловдивски футболни клуба, физкултурни салони и към „Български пощи“.

„Много ми е мъчно за пилотите, за екипажите, за пътниците, извън мен, но с тези пари ще покрием други точки“, е заявил Борисов в началото на днешното правителствено заседание.
Необходимостта от закупуване на нов самолет беше мотивирана от инцидентите с
използвания сега 20-годишен „Фалкон“.

Авиоексперти обясниха, че „Фалкон“-ът може да се използва още дълго време, ако се поддържа правилно, и оспориха даването на пари за нов самолет.
„Чух всякакви идиоти да се изказват, че едва ли не той бил много готин, пък ние искаме да си купим похубав. Няма да купуваме, който иска после да купи“, е обяснил премиера.

Парите, предназначени за нов самолет, ще отидат за финансирането на няколко проекта: 37 млн. лв. за изграждане на две спортни съоръжения за футболните клубове „Ботев“ и „Локомотив“ в Пловдив, 3 млн. лв. за стадиона в Шумен и 25 млн. лв. – за изграждане и оборудване на физкултурни салони в 50 училища. Най-голямото училище е в Пловдив за около 1 300 ученици, а най-малкото в Асеновград – с 400 ученици.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!