BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидат за депутат е задържан за отглеждане на марихуана


Снимка: ОД на МВР – Сливен

Кандидат за депутат е задържан от полицията при специализирана операция за установяване производството и отглеждане на наркотични вещества в местността „Миткина поляна“ на природен парк „Сините камъни“ край Сливен.

При полицейската операция са иззети 23 растения канабис, инструменти и торове да тяхното отглеждане.

При претърсване на адреса на задържания – 47 годшен мъж от Сливен, са намерени сушилня с изградена вентилация, в която към момента е имало растения. Намерени и иззети са още торове, три метални кутии и 21 стъклени буркани със зелена листна маса.

Разкритията са направени на 4 ноември при специализирана полицейска операция на екипи на ТС БОП и ОД на МВР в Сливен с цел установяване производството и отглеждане на наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. Тъй като задържаният е кандидат за народен представител е уведомена е Софийска градска прокуратура.

Това е вторият случай на кандидат за депутат, замесен в престъпление, за който излезе информация днес.

Величко Георгиев, кандидат за депутат от коалицията „Патриотичен фронт“, в която участват НФСБ, БДС „Радикали и БДНС „Целокупна България, е разследван за участие в схема за издаване на фалшиви COVID сертификати за ваксинация, съобщи Дневник. Георгиев е бил заснет в разследване на „Нова телевизия, след което полицията започва работа по случая. Срещу сумата 1350 лв. можело да се купят три сертификата. Бързата поръчка струвала 450 лева (издава се за 2 дни), а бавната – 300 лева (сертификатът става за седмица-две, дори месец).

Уведомена е Софийската градска прокуратура, която започва следствено дело, а главният прокурор Иван Гешев е поискал имунитета на Георгиев. Това съобщи пред телевизията Станимир Станев, директор на дирекция „Национална полиция“. Той не разкри партийната принадлежност на Георгиев, която по-късно е установена при проверка на „Дневник“. Пред изданието лидерът на НФСБ Валери Симеонов е заявил, че утре ще свика изпълнителна комисия, на която ще поиска изключването на Георгиев от НФСБ.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!