BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на с. Белгун се оплака, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна

Благомир Станев след нанесения му побой
Снимка: Принтскрийн от видео на „Добрич онлайн“

Окръжната прокуратура в Добрич е назначила проверка по жалба на кмета на каварненското село Белгун Благомир Станев за нанесен побой, съобщиха местните медии.

Постадалият кмет разказал, че около 3.30 след полунощ на 5 април в дома му го посетили двама души. Казали му, че кметицата на Каварна Елена Балтаджиева (ВМРО) и председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов (ГЕРБ) го канят в офиса на ГЕРБ да отпразнува с тях победата, която партията е постигнала в Каварна. Когато чух името на кметицата се отзовах, казва Станев. Когато отишъл в офиса на ГЕРБ обаче Балтаджиева я нямало. „Те са използвали името й, за да могат да ме извикат от селото в Каварна”, обяснява кметът. По думите му повод за побоя в нощта след изборния ден на 4 април бил фактът, че в селото на изборите имало пуснати цели 11 гласа за ДПС . „Аз как мога да контролирам хората кой за кого да гласува? Не съм вътре в урната”, коментира кметът.

По думите му в офиса в Каварна го очаквали Илиян Събев, председателят на ОбС-Каварна Йордан Стоянов, Ивайло Ангелов, Северин Ников, техническият секретар и две млади момчета, които той не познавал. Станев седнал на един от диваните до Събев, който започнал да го обижда, псува и да изсипва отпадъци върху него. Станев не се е съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че въпросният Събев има престъпно минало, свързано с бивши групировки, и тогава той започнал да го удря, да го залива с алкохол. Нанасял му удари по главата, с автоматичен нож го порязал по крака. Йордан Стоянов, пък снимал с телефон и му казал, че трябва да подпише заявление за напускане на ГЕРБ, защото не е допринесъл с нищо за партията в изборния ден.

Пострадалият подал жалба в Окръжната прокуратура в Добрич и в други институции, към която е приложил и медицинско свидетелство, издадено му от Съдебна медицина

За Про Нюз Добрич председателят на ГЕРБ в Каварна Йордан Стоянов обяснил, че това е провокация заради резултата на изборите на 4 април.

„Вече тече проверка на тези твърдения, направени впрочем от човек, срещу когото се води дело за изнудване“, посочва той.

„Нека оставим разследващите органи да си свършат работата и после да коментираме. Разбирам нашите политически опоненти – много ги боли, че ГЕРБ за първи път от 15 г. е първа политическа сила в Каварна. Това е постигнато с работа, не със скандали и подобни криминални практики“, казва пред Про Нюз Добрич Йордан Стоянов.

Заедно с пострадалия кмет на с. Белгун Благомир Станев в прокуратурата в Добрич е бил и бившият председател на Общинския съвет в Каварна и настоящ общински съветник Красимир Кръстев. Пред местното издание „Добрич онлайн“ той заявява, че непряко е бил заплашван от мъжа, упражнил насилие над кмета на Белгун.

 „Има две страни в случая и твърденията им са в различни посоки.  Снемат се обяснения от служителите на Областната дирекция на МВР. Работи се по случая. Към момента няма образувано досъдебно производство“, e казал окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, цитиран от добричката медия.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!