BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кореспонденти на БНР в страната подкрепиха искането за оставка на генералния директор на радиото


В позиция до Съвета за електронни медии мнозинството кореспонденти на БНР в страната заявяват, че подкрепят искането за оставка на генералния директор на БНР Светослав Костов и Управителния съвет на медията и посочват като причини спирането на сигнала на програма „Хоризонт“ за близо 5 часа на 13-и септември т.г. и опита за отстраняване от ефир на журналиста Силвия Великова.

ълбоко сме възмутени от опитите разговорът за безпрецедентното спиране на ефира на 13 септември 2019 г. да бъде подменян с финансови въпроси за размера на заплатите и хонорарите в БНР. (…) Няма да си позволим да показваме фишовете за заплатите си, тъй като това би принизило дискусията до ниво, каквото се опитват да наложат неизвестни за нас колеги. Темата в този казус е спирането на ефира и опитите за натиск върху свободното изразяване на журналистическо мнение“, се казва в писмото, подписано от 17 кореспонденти от областните градове в страната. Кореспондентите заявяват, че след о

пита за сваляне от ефир на журналиста Силвия Великова и спирането на радиосигнала „обстановката в радиото е нездравословна и оставането на Светослав Костов на този пост ще ескалира допълнително напрежението“.  

Журналистите уверяват, че позицията им не е емоционално решение, а светкавична реакция, подкрепена от всички колеги от страната още от първия ден на кризата в радиото.

През миналата седмица Съветът за електронни медии поиска генералният директор на БНР Светослав Костов да подаде оставка до края на тази седмица и обяви, че в противен случай ще започне процедура за предсрочно прекратяване на мандата му.

Пред „Дневник“ тогава Костов заяви, че няма да подаде оставка.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!