BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Къде избраха нови кметове на частичен вот в неделя

Илюстративна снимка: Областна администрация Русе

Николай Пандазиев от „Съюз на свободните демократи“ е новоизбраният кмет на кметството в несебърското село Баня на вчерашните частични избори.

Това съобщи Общинската избирателна комисия в Несебър.

Вчера за кмет на кметството са гласували 119 души от общо имащите право на вот 140, а Пандазиев е получил 71 действителни гласа.

Той печели срещу Емил Огледалов от „Български социалдемократи“.

Николай Пандазлиев беше избран за кмет на редовните избори през миналата година, но малко по-късно правомощията му бяха прекратени заради това, че не е напуснал навреме фирма с негово участие.

Кирил Калинков, издигнат от партия ГЕРБ, бе преизбран за кмет в село Пороминово, община Кочериново на вота вчера.

Вълко Бинбелов, издигнат от Земеделски съюз (ЗС) „Александър Стамболийски“, е избран за кмет на кметството в село Факия, община Средец вчера. До нови избори в село Факия се стигна след като Върховният административен съд касира изборите през есента на миналата година и обяви избора за кмет на Ангел Ташев от ГЕРБ за недействителен. Според съда на балотажа той е взел с два гласа по-малко от опонента му Вълко Бинбелов от ЗС „Александър Стамболийски“.

Издигнатат от СДС, Толя Иванова е избрана за кмет на кметство Слана бара на първи тур, съобщава Общинската избирателна комисия (ОИК) във Видин. До повторния вот се стигна след като Административният съд във Видин обяви избора за кмет от 29 октомври м.г. за недействителен. Със свое решение Общинският съвет във Видин определи Таня Борисова за временно изпълняващ длъжността кмет на кметството до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

Върховният съд върна за ново разглеждане оспорването на кметските избори в с. Слана бара

Назифе Исмаил, издигната от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”, е преизбрана за кмет на кметство с. Студеница на първи тур, съобщава Общинската избирателна комисия в Хитрино.

Досегашният кмет на село Громшин в община Бойчиновци Цветан Антонов печели частичните избори за кмет на селото, съобщи БТА, като цитира председателя на Общинската избирателна комисия в Бойчиновци Елизабета Ценкова.

За Цветан Антонов, който е издигнат от местна коалиция „Заедно за силна община“ и Българска социалдемократическа партия, са гласували 322 души, а за опонентката му Наталия Ангелова, издигната от ГЕРБ, са гласували 49 души.

До частичния избор за кмет на село Громшин се стигна заради предсрочното прекратяване на правомощията на избрания през октомври 2023 г. за кмет Цветан Антонов, тъй като в определения от закона едномесечен срок той не е заличил в Търговския регистър фирмата си.

Айнур Алиева е новият кмет на село Голямо Градище, община Опака. Тя спечели частичните избори за кмет срещу други двама кандидати – Мурад Мурадов и Ашим Османов. До частичните избори се стигна след смъртта на избрания на редовните местни избори кмет.

Хайрие Мехмедова е новият кмет на лознишкото село Тръбач. Тя бе единствен кандидат за поста. Изборите се наложиха след като избрания на редовния вот кмет почина.

кутия с бюлетиникутия с бюлетини

В пернишките села Студена и Люлин изборите печелят единствените кандидати за поста – Кирил Кирилов от ГЕРБ и Илчо Евгениев от Коалиция „БСП за България“.

Венцислава Кирилова, издигната от Инициативен комитет, е новият кмет на другото пернишко село, в което се проведоха избори – Богданов дол. Тя печели срещу Бойко Бойчев от „Има такъв народ“.

В радомирското село Прибой Венета Иванова от ГЕРБ печели 48 действителни гласове срещу тридесет и три за втората кандидатка – Михаела Владимирова от „Движение за права и свободи“.

Новият кмет на червенобрежкото село Глава ще бъде избран на балотаж. До втори тур на изборите са допуснати издигнатият от ГЕРБ Ангел Спасов, който е получил 226 действителни гласове, и Арсени Асенов, кандидат на „Движение за права и свободи“, събрал 187 гласа.

Балотаж ще определи и кмета на село Рельово, съобщават за БТА от Общинска избирателна комисия в Самоков. За кметското място ще се борят Мариана Вардарова и Людмил Йорданов. До частични избори се стигна след като ОИК прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Йордан Клещанов, който се оказа собственик и управител на фирма и председател на читалище.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!