BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Междусрочна ваканция от 29 януари до 6 февруари предлага МОН

Министърът на образованието Николай Денков
Снимка: скрийншот от видео

Междусрочна ваканция от пет дни предлага министърът на образованието Николай Денков. Заедно с уикендите преди и след предложения период се събират общо 9 почивни дни за учениците – от 29 януари до 6 февруари включително.

Окончателно решение за ваканцията, обаче, ще се вземе в петък на отраслов съвет по образование. Идеята за ваканция се подкрепя от работодателските организации и един от учителските синдикати.

Ще взема решение за по-дългата междусрочна ваканция, след като взема предвид и реалната ситуация в страната, посочи в днешното си изявление министърът. Според неговите данни, от учителите 3,6% са карантинирани, а 2,58% са карантинираните деца, тоест няма високи стойности средно за страната и на този етап няма причина да се променя локалния подход на действие.

Мнението на просветния министър е, че мерките, които трябва да се вземат за компенсиране на натрупаните образователни дефицити, трябва да се вземат след отминаване на Омикрон вълната на коронавируса.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!