BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местни избори 2019: Всички секции в страната са отворени, изборният ден започна в 7 часа


Илюстративна снимка: pixabay.com

Всички секции в страната са отворени, секционните комисии са в пълен състав. Това съобщи тази сутрин пред „Хоризонт“ говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев. Днес в България се провеждат избори за кметове и общински съветници.  

Кандидатите за постовете в местната власт са 36 251. Право на глас имат общо 6 227 901 души. 

Най-дългата листа с кандидати за кметове на община е в София – 20 на брой, следват – Пловдив с 14, Благоевград и Шумен с по 13 кандидати за кмет. 

Говорителят на ЦИК Александър Андреев посъветва избирателите за по-внимателно сгъване на бюлетините, които на тези избори са изработени от по-твърда хартия:

Оповестяването на социологически проучвания е забранено края на изборния ден.

Изборният ден ще приключи в 20 часа. Ако в този час пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на СИК ще установяват техния брой и самоличност. Негласувалите избиратели предават документите си за самоличност на комисията. Само тези избиратели ще се допускат за гласуване след 20 часа, но не по-късно от 21 час.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!