BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мечка е забелязана в двора на математическата гимназия в Габрово, се твърди в сигнал до Горското стопанство


мечка - илюстративна снимка
Илюстративна снимка: pixabay.com

Служители на Държавно горско стопанство в Габрово дават нощни дежурства в местната математическа гимназия, след като в стопанството е постъпил сигнал, че в двора на учебното заведение е забелязана мечка, предаде регионалното издание „Севлиево онлайн

„.

Според сигнала животното било забелязано в района на габровската математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в тъмната част на денонощието в края на миналата седмица.

В резултат на подадения сигнал, през последните дни служители на държавното горско стопанство дават регулярни дежурства в района на учебното заведение. За да се обезпечи безопасното влизане на учениците в сградата, служителите дежурят от тъмните часове, до започване на учебните занятия, пояснява „Севлиево онлайн“.

До момента не са открити следи от присъствието на мечка, няма и данни, които да показват, че животно е влизало в територията на гимназията, съобщават от ръководството на габровското Държавно горско стопанство, цитирани от регионалното издание. 

При наличието на каквато и да е информация, от Държавното горско стопанство ще уведомят незабавно обществеността, но в момента гражданите могат да бъдат напълно спокойни, категоричен е директорът на ДГС – Габрово Росен Радев, цитиран от „Севлиево онлайн“.

Ежедневните дежурства на горски служители в района на учебното заведение ще продължат и в следващите дни. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!