BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-късно до 3 месеца в Габрово ще има автомат за отпадъци

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Първата в България функционираща вендинг машина за обратно изкупуване на отпадъчни материали предстои да бъде разположена в Габрово най-късно след три месеца. Вече е сключен договорът между Община Габрово и фирма „Смарт Бизнес Къмпани“ ЕООД за доставката на автомата за отпадъци.

Стойността на договора, включващ доставка, монтаж и обслужване на съоръжението, е 33 400 лв. без ДДС, а срокът за доставка – 90 календарни дни. Средствата са осигурени по проект „Изпълнение на пилотен демонстрационен проект в областта на управлението на отпадъците на територията на гр. Габрово“, финансиран по ОПОС 2014-2020 г., информират от местната администрация.

Припомняме, че през октомври тази година Община Габрово обяви обществената поръчка за автомата.

Как ще работи машината за отпадъци?

Вендинг автоматът ще приема пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Оборудван е с дисплей, на който ще се появяват инструкции за експлоатацията на устройството и информация за предадените отпадъчни суровини. Прецизното сепариране на материалите ще бъде възможно чрез система за разпознаване на опаковките по баркод и форма. Скоростта на приемане на отпадъците е до 40 артикула в минута.

Съоръжението ще бъде разположено на място с широк обществен достъп и ще позволи на габровци лесно да предават своите рециклируеми отпадъци. Предвидено е потребителите да бъдат възнаграждавани чрез различни екологични материали.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!