BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наркооранжерия е разкрита в монтанско село


Разкритата наркооранжерия в с. Говежда
Снимки: пресцентър на прокуратурата

Действаща модерно оборудвана наркооранжерия е установена от разследващите в с. Говежда, Монтанска област след постъпил оперативен сигнал, съобщиха от прокуратурата.

В две стопански помещения, с площ от около 300 кв.м, са били открити голямо количество кофи с разсад на канабис с различна големина. За отглеждането на растенията била изградена система за капково напояване, поставени са вентилатори, осветителни тела, уред за измерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха.

На място, в пластмасов бидон, е открита суха тревна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Иззети са пликове, машина за вакуумно пакетиране, електронна везна, съобщават още от държавното обвинение.

Понастоящем се установяват собствениците на въпросните помещения. Назначена е дактилоскопна експертиза на иззетите на място следи.

Образувано е досъдебно производство за отглеждане на растения от рода на конопа и незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!