BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Началникът на РДНСК в Бургас подаде оставка след осъдително решение на ВАС

Инж. Милен Ненчев при проверката на РДНСК на подпорната стена на „Алепу“
Снимка: принтскрийн Би Ти Ви

Началникът на регионалната дирекция за национален и строителен контрол (РДНСК) – Бургас Милен Ненчев подаде оставка след осъдително решение на Върховния административен съд (ВАС), съобщи Радио Бургас, като се позова на свои източници. По-рано днес се разбра, че ВАС е потвърдил решение на Комисията за противодействие на корупцията срещу Ненчев, според което, влизайки в конфликт на интереси, той е оказал влияние при съставянето на протокол от проверка. След осъдителното решение Милен Ненчев няма право повече да заема ръководната длъжност.

За нарушенията на закона на шефа на бургаската строителна дирекция са наложени и две финансови санкции от по 5 хил. лв. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Милен Ненчев беше уличен в конфликт на интереси заради проверки, извършени на фирмата за строителен надзор „Консултант 7 БГ“, чийто собственик е неговата съпруга. Преди назначаването на поста началник на РДНСК Милен Ненчев е бил едноличен собственик на тази фирма.

По Закон при проверка на свързани с него лица, каквато е съпругата му, Ненчев би трябвало да си направи отвод и да повери извършването на проверката на друга дирекция за строителен контрол.

Повече за установения от КПКОНПИ конфликт на интереси – тук

В полза на държавата му е отнета и сумата от 144 лева, която представлява полученото от него нетно възнаграждение за двата дни, в които е извършено деянието.

Името на Ненчев влезе в новините в началото на юни миналата година във връзка със строежа в местността Алепу край Созопол. Именно той твърдеше, че сградата с асансьорни шахти и стълбища на морския бряг е „подпорно съоръжение“, а не хотел.

Тогава директорът Ненчев обясни, че това, което се вижда с просто око, „не представлява стаи, а по-скоро така е формирано като носеща конструкция с цел подпиране на земните пластове“.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!