BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неправителствена организация обяви акция „Да изчистим парк „Росенец“


Съорганизатор на инициаторите от Сдружение „Активни граждани“ е Община Бургас

Снимка: Фейсбук страница на събитието

Инициатива „Да изчистим парк „Росенец“ обяви сдружение „Активен Живот“. Акцията се провежда със съдействието на Община Бургас на 24 април (събота), се посочва в поканата към гражданите на Бургас.

В нея могат да се включат всички желаещи, като началото е обявено за 09.30 часа (пред хотел „Utopia Forest“).

„Парк „Росенец“ е място за целогодишен семеен туризъм. Съвсем скоро предстои в непосредствена близост до него да бъде открито и етнографското селище „Ченгене Скеле“, което ще превърне парк „Росенец“ в още по-привлекателно място за разходки, излети, спорт и туризъм“, пише в поканата.

Организаторите обясняват, че причината за инициативата е, че част от посетителите на парка са оставили неразградими отпадъци като чаши, торбички и др., което налага провеждането на мащабната акция за почистване на парка, в която може да се включи всеки доброволец.

Паркът ще бъде разделен на зони, като всяка зона ще има отговорници и място за събиране на отпадъците, а организаторите са осигурили чували и ръкавици.

Пълна информация за събитието може да намерите в създадената за провеждането му страница в социалната мрежа Фейсбук.

В представянето си Сдружение „Активен Живот“ посочва, че е насочено към активния, екологично съобразен и здравословен начин на живот на съвременния човек. „Организатори сме на различни спортни и социално значими инициативи, в сферата на образованието, екологията и културата“, заявяват от формацията.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!