BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областна администрация ще настоява за решаване на проблема с кръстовището при Враниловци

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Областна администрация – Габрово ще настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и МРРБ за решаване на проблема с конфликтното кръстовище на пътя Габрово – Севлиево при с. Враниловци. За последните 3 месеца са настъпили 4 катастрофи главно поради несъобразяване с въведените ограничения и мерки за допълнително обезопасяване, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация.

Областният управител Ралица Манолова ще инициира среща в Габрово с представители на АПИ, Община Габрово, Областно пътно управление и жителите на околните населени места, за да се разгледат на място възможностите, които биха удовлетворили всички заинтересовани страни и предотвратили нови пътни инциденти в този участък.

Катастрофа на главния път Габрово - Севлиево при с. Враниловци, 2.02.2019 © Христофор Йосифов, "Нарушителите в Габрово"
Катастрофа на главния път Габрово – Севлиево при с. Враниловци, 2.02.2019 © Христофор Йосифов, „Нарушителите в Габрово“

Към момента всички институции се обединяват около идеята, че възможно най-скоро трябва да се предприемат реални стъпки за подобряване безопасността на движение. Дали това ще бъде чрез разширяване на пътя посредством трета лента за движение и нова организация на кръстовището или по друг начин – очаква се експертното становище от АПИ по казуса. Със сигурност ще е необходимо провеждане на одит на състоянието на безопасността към момента и инвестиционно проектиране с всеобхватно проучване и специализирани дейности.

Републиканският път II-44 между Габрово и Севлиево беше ремонтиран със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и въведен в експлоатация на 18 април 2019 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!