BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областна комисия реши: Всички домашни прасета в област Габрово трябва да бъдат изколени

Свине. Снимката е илюстративна. Pixabay

На заседание от 23 август 2019 г. Областната епизоотична комисия е решила всички домашни прасета в област Габрово да бъдат изколени заради усложнената епизоотична ситуация в България с болестта африканска чума по свинете. Това съобщи на сайта си Община Габрово на 4 септември 2019 г.

Според комисията всички обекти тип „заден двор” в областта представляват висок епизоотичен риск за разпространение на заболяването.

Кметовете на населените места в област Габрово трябва да поставят информацията за изколването на прасетата на видно място във всяко кметство и одобрените списъци за компенсации на собствениците на задни дворове.

Ще продължат съвместните проверки с МВР, местната власт и представители на Областна дирекция „Земеделие” на свиневъдни обекти, нерегистрирани по реда на Закона за ветеринарно медицинската дейност. Ще има засилени проверки от страна на пътна полиция за нерегламентиран превоз на живи животни.

Материалът Областна комисия реши: Всички домашни прасета в област Габрово трябва да бъдат изколени е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!