BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният кризисен щаб съветва: Ползвайте маски в обществения транспорт

Областният кризисен щаб за превенция разпространението на новия коронавирус-COVID 19 към РЗИ – Габрово се обръща с апел към гражданите да са със защитни маски при пътуване в градските и междуградските автобуси. Причината е в усложняващата се епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас, нарастващия брой случаи на заболели и наличието на данни за безсимптомно протичане на заболяването, съобщават от РЗИ Габрово.

Препоръчва се също така на гражданите да не се качват в препълнени автобуси.

Ползването на маски от гражданите се препоръчва и при извършване на автомобилни таксиметрови превози, при които в автомобила пътуват повече от две лица. Ползването на маска от таксиметровия шофьор е задължително съгласно предписание на Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Областният кризисен щаб Габрово обръща внимание, че използването на автомобили за таксиметрови превози като маршрутки е опасно с оглед струпването на хора в ограничено пространство и представлява грубо нарушение на Закона за автомобилните превози.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!