BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител на Благоевград оспори в съда желанието на общината да тегли заем


Themayor.eu: визуализация на проекта Blagoevgrad spa, източник: Facebook/община Благоевград

Областният управител на Благоевград Николай Шушков е оспорил в Административен съд – Благоевград решението на общинските съветници за поемане на дългосрочен дълг.

Информацията публикува БТА, като се позовава на благоевградската областна администрация. 

Решението за поемане на дългосрочен дълг чрез „Фонд за устойчиви градове“ за реализиране на инвестиционно намерение за ремонт на съществуващия аквапарк в града и разширяване на крайградския парк „Бачиново“ бе взето на извънредна сесия на Общински съвет на 17 септември.

Мотивите, посочени в заповедта на областния управител са, че решението е взето в противоречие на Закона за общинския дълг, според който инициативата за внасяне на предложение за поемане на общински дълг е единствено и само на кмета на общината.

Всъщност, такова предложение вече бе внесено за разглеждане от кмета на Благоевград Илко Стоянов на сесия в края на май, но тогава беше отхвърлено. 

Върнатото от областния управител решение следваше да се разгледа от общинските съветници в двуседмичен срок, но на сесията от 7 октомври съветниците отхвърлиха предложението за отмяна на решението за поемане на дългосрочен дълг, както и да разгледат заповедта на областния управител, с което оставиха в сила взетото на 17 септември решение, припомня БТА.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!