BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният щаб в Бургас реши да увеличи COVID леглата


Снимка: Петя Михова

Областният щаб в Бургас реши да бъдат увеличени Covid леглата. Причината е, че регионът вече попада в тъмночервената зона. Заболеваемостта в областта вече минава границата от 500 на 100 000 души.

Терапевтичните ковид легла ще бъдат увеличени на 400, а тези за интензивна грижа да са 28. До момента те са били сътветно 340 терапевтични и 24 интензивни.

„През последните 7 дни, все повече се заемат интензивните легла. Ние ще направим предложение до главния държавен здравен инспектор, тъй като това става след негова санкция, да бъдат преустановени плановият прием и плановата оперативна дейност. Това естествено не касае онкологията, хемодиализата, нито женските и детски консултации. Спирането на плановата дейност ще осигури кадрови ресурс на конкретната болница, да може да осигури пък с кадри разкритите вече Covid структури“, обясни директорът на здравната инспекция д-р Георги Паздеров. 

От 2 ноември учениците от общините Бургас, Карнобат, Айтос, Царево и Приморско ще преминат на ротационно обучение.

„В триажа на УМБАЛ- Бургас средно на ден минават между 25 и 30 пациента, от които половината се хоспитализират“, обясни директорът на лечебното заведени д-р Бойко Миразчийски.

Той посочи, че в момента около 72 % от служителите в болницата са със „зелен сертификат“. Около 25 % не са ваксинирани, но след въвеждането на мярката много от тях са решили да го направят.

Заболелите на територията на област Бургас на 27 октомври са 540 на 100 хил. От началото на пандемията преболедували вируса са 36 736, ваксинирани са общо 166 520, като 86 791 или 24,3 % са със завършен ваксинационен цикъл.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!