BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обществената трапезария в Габрово ще продължи да предоставя безплатен обяд до април 2020 г.

„Обществена трапезария“ в Габрово ще продължи да предоставя безплатен топъл обяд до края на месец април 2020 г., съобщават от Община Габрово.  Осигурени са допълнително още 64 603,55 лв. Средствата са по линия на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Обядът се раздава в ресторант „Сите Българи“ – служебен вход (зад сградата на Община Габрово). Храната включва супа, основно ястие, десерт и хляб. Досега от услугата са се възползвали потребители от Габрово и селата Трънито, Мечковица, Зелено дърво и Поповци. За трудноподвижните хора е осигурена доставка до дома.

Как да кандидатствате за безплатен топъл обяд?

За услугата безплатен топъл обяд на „Обществена трапезария“ са допустими лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, лица и семейства с минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, с наследствени пенсии и с пенсии, несвързани с трудова дейност, скитащи и бездомни хора.

Желаещите да ползват трапезарията могат да подадат заявление по образец в Община Габрово – дирекция „Образование и социални дейности“ (партерен етаж, стая № 1) или да го изтеглят оттук. За повече информация тел. 066 818 390.

Материалът Обществената трапезария в Габрово ще продължи да предоставя безплатен обяд до април 2020 г. е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!