BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Видин пусна спешна поръчка с пряко договаряне за организатор на общински фестивали

Снимка: Фейсбук профил

Община Видин публикува обществена поръчка с пряко договаряне за провеждането на четири общински фестивала през 2021 година. Стойността на поръчката е 120 хил. лв. Тя е пусната в края на работното време в петък – 23 април с краен срок за подаване три работни дни по-късно – 28 април 2021 година и разглеждане на следващия ден.

Според информацията, публикувана в регистъра на обществените поръчки, една от трите фирми, до които от Общината са решили да изпратят запитване за оферти, ще трябва да организира второто издание на Международният Фолклорен Фестивал „Синия Дунав“, Младежкият фестивал Summer Vibes Festival, който също ще се проведе за втора година и двата нови феста – Vida Art Festival и „Фестивал на фойерверките“. 

Най-голяма част – 46 666.67 лв., от бюджета е заделена за фестивала „Синия Дунав“, който за втора поредна година е част от културния календар на Община Видин. Фестивалът има международен характер и си поставя за цел да създаде условия за културен обмен и популяризиране на традициите и обичаите на държавите от двете страни на река Дунав. Събитието ще включва различни модули, които ще представят богатството, както на българския фолклор, така и на фолклора на страните по поречието на реката. За участие ще бъдат поканени като самодейни състави, така и професионални ансамбли, като в рамките на три вечери ще бъде представена богата концертна програма, пише в поръчката. Фестивалът ще включва различни творчески активности, насочени както към деца, така и към възрастни. Ще бъдат обособени търговски и изложбени площи, както и кулинарни зони. Фестивалът ще бъде широко популяризиран, за да привлече интересът, както на български, така и на чуждестранни туристи и да допринесе за развитието на Видин, като атрактивна туристическа дестинация, се посочва още в документа с описание на събитието.

На следващо място по стойност се нарежда другият фестивал, който Община Видин е стартирала миналата година. За организирането и провеждането на младежкия фестивал Summer Vibes са предвидени 41 666.67 лв. Според описанието, той има за цел да провокира активността и креативността на младите хора и да им даде възможност да са участници и зрители в атрактивни за тях събития. Фестивалът ще популяризира сред младите хора активния и здравословен начин на живот, като превенция на различните зависимости и прояви на противообществено поведение, твърдят от Общината.

За фойерверки Общината планира да даде 18 333.33 лв. В описанието е записано, че Фестивал на фойерверките ще се организира за първи път от Община Видин по повод Димитровден – духовен празник на град Видин. В рамките на Фестивала ще бъде представено пиротехническо шоу от различни участници с обща продължителност от минимум 30 минути.

Vida Art Festival също ще се организира за първи път, като целта му е да популяризира съвременните форми на изкуство и да утвърди Видин като открита културна сцена, посочват от Общината. В рамките на фестивала ще бъдат представени театрални постановки за деца и възрастни на открито, ще се организират творчески работилници и рисуване с графити, кинопрожекции и др. активности. Средствата, заделени за този фестивал от видинската община са 13 333.33 лв.

За подаване на оферти за четирите събития заедно са поканени три регистрирани в София фирми. Това са „БИ ЕН АЙ СТУДИО“ ООД на Иво Чакъров, основана през 2008 година в София с начален капитал от 5000 лева. „ЕВЕНТ СТЕЙШЪН“ ООД – създадена през 2020 година с капитал от 10 лв. от Мария Маринова и Дора Радева, както и „ИВЕНТ МАСТЪРС“ ЕООД на Бояна Петкова, регистрирана с капитал от 50 лв. през декември 2019 г.

Предстои да видим коя от поканените фирми ще отговори на очакванията на Община Видин, независимо от краткия срок, и мотивите, с които ще бъде избрана.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!