BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община град Добрич обяви спешна обществена поръчка за охрана на общински обекти


Снимка: Фейсбук страница Община Добрич

Община град Добрич обяви обществена поръчка за охрана на общински обекти. Тя е с прогнозна стойност 443 496 лева без ДДС. Поръчката е обявена на 5 април, а крайният срок за подаване на офертите е 12 април (т.е. само една работна седмица), а начина на възлагане е пряко договаряне.

Охраната на общинско имущество е дейност по неговата физическа защита, включваща комплекс от организационни, физически и технически мерки за охрана на райони, сгради, част от сгради и прилежащото им имущество, собственост на Община град Добрич от противоправни посегателства чрез охранители, сигнално-охранителна техника и екипи за реагиране, се посочва в обявлението.

Според дадената в него информация, на физическа охрана чрез охранители подлежат обекти с масово пребиваване на хора и с обществена значимост и обекти без постоянно използване. Тя се извършва с работно време, според спецификата  на всеки от обектите. На физическа охрана чрез охранители подлежат 8 общински обекта с 41 охранители.

На техническа охрана чрез сигнално-охранителна техника (СОТ) и екипи за реагиране подлежат обекти със специфично предназначение и такива без постоянно използване. Те следва да са обхванати от СОТ по начин, който надлежно регистрира нерегламентиран достъп до охранявания обект. На охрана чрез СОТ подлежат 47 общински обекта.

В обектите, подлежащи на охрана чрез паник-бутон и екипи за реагиране, се извършват административни услуги на граждани. При употреба на паник-бутон следва надеждно да се гарантира, че в минимално кратки срокове екип за реагиране на участника ще се яви в охранявания обект за предотвратяване на причинен от граждани конфликт – с персонал от общинска администрация, вандалски прояви, опит за обир и други до идване на органи на МВР. Охраната с паник-бутон се извършва в рамките на работното време на обектите. На техническа охрана чрез паник-бутон подлежат 11 обекта.

Охраната на общински обекти не изисква носене на огнестрелно оръжие, се посочва още в описанието.

Услугата по охрана е със срок на действие 12 месеца.

Основни цели на предмета на поръчката са опазване на общинска собственост и активи като инфраструктура, недвижими имоти, движими вещи, обществени сгради и места за провеждане на административна, културна, образователна, социална, търговска дейност и отмора от разрушаване, проникване, кражби, вандалски прояви, екологични замърсявания и други.

Като основен критерий с 80 % тежест е посочена предложената от участните цена, а с 20 % е срокът за възстановяване на щети, вследствие извършване на противоправно посегателство над охранявания обект.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!