BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Севлиево е в готовност за зимата

Община Севлиево има готовност да посрещне новия зимен сезон 2019/2020 г., а Общинският координационен център е подготвен за реакция в случай на нужда.

Това стана ясно след проведеното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия. На заседанието бе обсъдена готовността на различните структури и институции за реагиране при необходимост по време на зимния период за осигуряване нормални условия за живот, придвижване и работа.

Всички дружества, отговарящи за снегопочистването на територията на Община Севлиево, декларираха, че вече имат готовност и необходимите количества химикали, луга и пясък, за да работят през зимния сезон.

От енергийната компания „Енерго-Про“ също са подготвили електроразпределителната мрежа и просеките за работа в тежки условия и натоварване. От дружеството разполагат и с нова автомобилна техника. В случай на нужда екипите на службите на полицията и пожарната също са в готовност да реагират на сигнали.

Фирмите за обществен пътнически превоз са подготвени за работа при зимни условия, при осигурена проходимост на пътната мрежа. Общинският координационен център ще следи и проблемните отсечки с чести снегонавявания в равнинната част на Община Севлиево. Такива са например пътищата Кална кория – Добромирка, Малък Вършец – Агатово – Крамолин, Градинца – Бериево. В населените места в Балкана, в пределите на Община Севлиево, също е създадена необходимата организация за бързо снегопочстване и реакция в случай на нужда.

Топлофицирането на всички детски, учебни, социални и здравни заведения и обществени сгради в Севлиево е организирано и финансово обезпечено.

„Севлиевогаз-2000” АД има готовност за работа при зимни условия с достатъчни по обем запаси от природен газ.

Центровете за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания в село Столът, Домът за възрастни хора с умствена изостаналост и Центровете за пълнолетни лица с психични разстройства в село Батошево, Домовете за стари хора в селата Добромирка и Стоките вече са осигурени с горива за зимния период.

Разходите за снегопочистване и опесъчаване на улици в град Севлиево и населените места на общината са разчетени и осигурени в общинския бюджет. Община Севлиево ще изпълни финансовите си ангажименти към изпълнителите по договорите за снегопочистване и опесъчаване на улици и пътища от общинската пътна мрежа през зимния сезон 2019/2020 г.

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!