BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съветници на ГЕРБ в Балчик стават независими


Балчик отвисоко

Балчик отвисоко

Балчик
Снимка: Фейсбук

Трима общински съветници от ГЕРБ в Общинския съвет в Балчик стават независими. Това се разбра по време на днешното заседание на местния парламент в града.

Тримата общински съветници от ГЕРБ в Балчик излизат от групата на местната коалиция ВМРО (ГЕРБ,СДС) и стават независими, потвърди и пред БТА случилото се на днешното заседание на Общинския съвет неговият председател Николай Колев.

По време на заседанието на местния парламент общинският ръководител на партията и досегашен съветник от листата на ВМРО (ГЕРБ-СДС) Димитър Николов е прочел декларация, която е внесена в Общинския съвет в Балчик още на 10 март, поясняват отделилите се съветници.

Ставаме независими, за да поемем индивидуална отговорност и да покажем, че сме готови на всичко, за да направим най-доброто за жителите на Балчик, е заявил по-късно днес пред БТА Димитър Николов, който е сред напусналите групата.

Очаква се и общински съветник от СДС, който не е присъствал на днешното заседание, лично да заяви позицията си.

С отделянето на тримата, най-голямата група досега в местния парламент намалява от 7 до четирима общински съветници.

В Общинския съвет в Балчик има още пет формации – БСП за България, ДПС, МК АБВ (ЗСАС), Демократична България – Обединение, Воля, като групата на „БСП за България“ сега става най-голяма.

Председателят на Общинския съвет е напомнил на обявилите се за независими общински съветници, че трябва да подадат в срок декларации пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!