BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Онлайн маратон на четенето се провежда в Добрич в Световния ден на книгата

Илюстративна снимка: pixabay.com

Онлайн Маратона на четенето, организиран от добричката библиотека „Дора Габе“, който започна в деня на детската книга – 2 април, ще прикрючи днес, когато отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. Той ще се проведе от 10.30 до 16.00 часа на уебсайта и фейсбук страницата на библиотеката.

За втора поредна година събитието се провежда онлайн заради ограничителните ковид мерки.

На 21 април т.г., в навечерието на Международния ден на книгата и авторското право, библиотеката гостува на Центъра за социална рехабилитацията и интеграция. Библиотечен специалист разказа на потребителите на центъра за живота и творчеството на великия английския драматург и поет Уилям Шекспир (1564 – 1616).

Световният ден на книгата и авторското право е определен за честване от ЮНЕСКО. С празнуването на този ден в целия свят, се насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Денят е празнуван за първи път през 1995 година.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!