BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От болничната стая Брисов обяви състава на правителство с премиер Даниел Митов


Бойко Борисов обяви предложението на ГЕРБ за правителство от заседателна зала в болницата, в която вчера изненадващо беше настанен за операция на коляното.
Снимка: видео Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви във включване на живо във Фейсбук предложението на ГЕРБ за правителство. В присъствието на предложените за министри в кабинета, Борисов потвърди, че предлага за министър-председател бившия външен министър Даниел Митов.

Като кандидат за вицепремиер и министър на отбраната лидерът на ГЕРБ анонсира Румен Христов, председател на СДС, с които ГЕРБ се явиха в коалиция на изборите.

„На Краси Каракачанов му предложих и в този кабинет да остане министър, но той каза, че приема вота на избирателите“, с който ВМРО не влезе в парламента, поясни Борисов.

За министър на регионалното развитие е предложен депутатът Александър Иванов.

Томислав Дончев ще продължи да отговаря за еврофондовете.

Екатерина Захариева остава външен министър, а Деница Сачева – социален.

Десислава Ахладова пък остава министър на правосъдието. Ивелина Василева е предложена за министър на околната среда.

За министър на земеделието отново е предложена Десислава Танева.

Жечо Станков е предложението за министър на икономиката, а Делян Добрев – на енергетиката.

Красeн Кралев остава министър на спорта.

Красимир Вълчев остава министър на образованието, а Костадин Ангелов – на здравеопазването.

Кирил Ананиев остава министър на финансите.

За министър на културата е предложен Калин Вельов. За министър на туризма – Любен Дилов.

Живото включване на Борисов беше от частната болница „Софиямед“, в която вчера му беше направена операция заради травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач. В сряда премиерът в оставка трябваше да се яви на изслушване в парламента за Плана за възстановяване, но вчера изненадващо влезе в болница.

По конституция, след като получат мандат, което трябва да стане днес, ГЕРБ ще имат 7 дни, за да предложат състав на Министерски съвет. Ако опитът им се провали, президентът ще даде възможност правителство да сформират от „Има такъв народ“.

Ако и те не успеят държавният глава връчва трети проучвателен мандат на парламентарна група по свой избор. В случай че и той не бъде изпълнен, държавният глава назначава служебно правителство, разпуска парламента и насрочва нови избори.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!