BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентът прие оставката на правителството, а премиерът отново не дойде

Снимка: скрийншот видео

Депозираната вчера оставка на кабинета „Борисов 3“ беше приета със 156 гласа „за“ и аплодисменти в пленарната зала. Групата на ГЕРБ не участва в гласуването, въпреки че беше в залата.

В отсъствието на премиера Бойко Борисов и министрите всички групи без ГЕРБ-СДС в парламента приеха оставката на кабинета.

Снощи се разбра, че премиерът в оставка излиза в отпуск, за да не дойде на изслушване в парламента, за което депутатите настояха още в първия работен ден. Последният път, когато Борисов е бил в Народното събрание, е през април м.г.

По време на днешния дебат народните представители от различни групи призоваха парламентът да се върне към конституционализма, а страната – към парламентаризма.

Бурни реакции предизвика днес и освобождаването на Националния оперативен щаб от кабинета в оставка.

Днес клетва положиха няколко нови народни представители от ГЕРБ-СДС, които ще пазят местата в парламента на министрите в оставка. Кабинетът „Борисов 3“ управлява до излъчването на нов кабинет или назначаването на служебно правителство.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!