BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Перник ще купи електрически автобуси и зарядни станции


Снимка: Фейсбук страница на Община Перник

Общинският съвет в Перник е одобрил предложение на кмета Станислав Владимиров за подписване на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от страна на ЕС за проект за въвеждане на електротранспорт в града. Съветниците са заседавали извънредно след разрешение на здравната инспекция и при спазване на условията за дистанция, се разбира от прессъобщение на Общината.

Предложението на кмета предвижда да бъдат закупени 5 електрически автобуса със зарядни станции и допълнително оборудване за обслужване, като билетна и информационна системи, изграждани по проект „Интегриран градски транспорт на град Перник“. Ще бъдат изградени кабелни трасета за захранване на зарядните станции и покрито хале за престой и зареждане на електрическите автобуси в депото в кв. „Църква“, допълва общинският пресцентър .

Проектът ще се реализира в партньорство с „Градски транспорт – Перник“ ЕООД и цели подобряване качеството на атмосферния въздух.

По проекта за интегриран градски транспорт на Перник кметът Станислав Владимиров е поискал да се избере чрез пряко договаряне изпълнител на „Инженеринг, проектиране, авторски надзор и СМР на вътрешна газопроводна инсталация и сграда за газозарядна станция“, както и за „Реконструкция и ремонт на депо в гараж в кв. „Църква“. Това се вижда от документите за сесията, публикувани в сайта на общинския съвет. Мотивът за искането е, че процедурата до момента е прекратявана трикратно. Проект „Интегриран градски транспорт на град Перник“ по програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 е най-големият проект от инвестиционната програма на Община Перник и евентуалното му неизпълнение ще доведе до провал на инвестиционната програма и загуба на целия финансов ресурс по приоритетна ос на оперативната програма за общината, пише още кметът. Според материалите за сасията, договор с изпълнител/и ще сключи управителят на „Градски транспорт – Перник“ ЕООД.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!