BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдивските социалисти поискаха незабавна оставка от Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова
Снимка: Фейсбук

Градският съвет на БСП в Пловдив поиска оставката на председателя на партията Корнелия Нинова в отворено писмо по повод свиканата от нея среща на 10 април 2021 г. в централата на Столетницата в София на тема преминали избори и стабилизиране на партията. 

„Такава среща е безвъзвратно закъсняла, защото времето за разговор с Вас изтече“ – пише в отвореното писмо и се подчертава, че българските социалисти никога не са губили избори от собствения си председател.

Сред обвиненията срещу Нинова са, че с медийни лъжи се е опитала да извърши пълзящ преврат в Пловдивската партийна организация и че е подменила изцяло листата в Пловдив.

За проблемите с подреждането на пловдивската листа четете тук

„Това е колкото недостойно и подло, толкова и уронващо авторитета на цялата партия, поради което и изходът е само един – Вашата незабавна оставка“ – се казва още в писмото на пловдивските социалисти.

Те обвиняват Нинова, че с действията си е подарила изборната победа на ГЕРБ, а с неадекватните си решения е довела БСП до състояние на незначим политически субект. „Нямате моралното право да искате повече доверие чрез режисирани мероприятия, като тази покана за среща“, заявяват подателите на писмото.

В изявлението се съобщава, че Районните структури на БСП – Пловдив ще анализират задълбочено причините и факторите за загубата на изборите през следващите няколко дни и те ще бъдат обобщени на заседание на Градския съвет на 15 април.

Писмото е подписано от Димитринка Вакрилова – вр.и.дл. Председател на ГС на БСП – Пловдив и шестимата председатели на партийните районни структури под тепета: Тодор Стоилов – председател на РС на БСП – Централен, Йордан Василев – председател на РС на БСП – Източен, Атанас Баташки – председател на РС на БСП – Северен, Костадин Беларев – председател на РС на БСП – Южен, Добромира Тошева – председател на РС на БСП – Тракия.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!