BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повече от 15 часа тече разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб

На 22 октомври вечерта започна вторият опит за разтоварване на заседналия на 20 септември край Камен бряг кораб „Вера Су“ Снимка: За истината

Операцията по разтоварването на заседналия кораб край скалите на каварненското село Камен бряг започна снощи и продължава вече 15 часа без прекъсване.

Операцията започна около 18.00 часа снощи. Товарът на кораба – азотен тор, който вече е течен се източва в надуваеми баржи. Всяка от баржите е с капацитет от 100 тона. Ще правят по един курс и евентуално след като се прецени дали е необходимо е възможно да се включи и по-голямата трета баржа. По-голямата баржа, която е с вместимост 700 тона, вече е транспортирана в района.

Баржите се провлачват от влекач, с който стигат до танкера. Във Варна азотният тор ще бъде източен в 12 цистерни и 18 вагона за претоварване.

Работи се на трисменен режим. Очаква се процесът да продължи около 40 часа и разтоварването на „Вера Су“ да приключи преди очакваното ново влошаване на времето.

Подготовката за акцията започна в понеделник, когато от машинното отделение беше източена навлязлата вода, беше инсталирана и платформа до плавателния съд, снабдена с външна хидравлика за отварянето на капаците на хамбара. Вчера заради силен вятър и вълнение на морето акцията беше временно спряна.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!