BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Под заплаха от протести БНР върна Силвия Великова като водещ в „Хоризонт“

Силвия Великова
Снимка: Личен профил във „Фейсбук“

Силвия Великова е върната като водеща на утринния блок „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на БНР. Тя ще продължи да работи и като съдебен репортер. Това съобщи самата тя в профила си във „Фейсбук“.

„Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми, че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!!. От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок“, написа Великова.

Въпреки това обаче утре сутрин от 6 до 11 ч. „Хоризонт“ няма да излъчва. Официалната причина за това, обявена на сайта на БНР

, е „профилактика на предавателите“. Работещи в БНР коментират, че до сега при профилактика не се е случвало да няма излъчване на програмата на „Хоризонт“.

Истинската причина, премълчана от ръкаводството на радиото обаче е, че никой не е поискал да води предаването, от което бе отстранена Великова. Вчера редакторът на „Преди всички“ Спас Крайнин обяви, че отказва да работи с други водещи.

Великова беше свалена от ефир като водещ и и репортер със съдебен ресор, час и половина преди да отиде на планирано събитие – протестът срещу номинирането на Иван Гешев за главен прокурор.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!