BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Поход за свобода” срещу трафика на хора в рекордните 25 български града

За първи път единствената по рода си за България инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора се провежда едновременно на толкова места в страната

На 19 октомври 2019 г., за шеста поредна година, Фондация “А21 България” организира в България най-мащабната информационна кампания против трафика на хора в света: „Поход за свобода“. Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври, инициативата събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас.

„Поход за свобода” е уникално по рода си глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. Благодарение на ефективните партньорства на Фондация „А21 България” с Националната комисия за борба с трафика на хора, местните комисии за борба с трафика на хора, Български младежки Червен кръст и превантивно-информационните центрове към местните общини, за първа година страната ни взима участие в международната инициатива на А21 с цели 25 града-домакини. На 19 октомври в 10:30 часа, освен в София, Поход за свобода ще бъде проведен едновременно и в Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище, Велико Търново, Хасково.

В Габрово домакин на събитието е Български младежки Червен кръст – Габрово Началната точка на Похода за свобода 2019 е пл. „Първи май 1876“, пред Часовниковата кула (чешмичката с лъвчето) и пред паметника на Николай Палаузов. Записването започва в 10.30 часа, а стартът на Похода ще бъде даден в 11.00 часа. Повече информация за походите гражданите могат да открият на https://www.facebook.com/A21bg/.

Станете част от нашата инициатива!

По данни на Европол България продължава да е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа, а според доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 година се наблюдава ръст на българските граждани, жертва на трафик с цел трудова експлоатация.

Именно по тази причина с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора през 2015 година Фондация „А21 България” създава един от най-ценните инструменти за подкрепа на български граждани, пострадали от трафик на хора – денонощната Национална телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за случаи на трафик безплатно на телефон 0800 20 100. В рамките на Похода за свобода всеки участник ще може да се запознае с целите и услугите на Линията и да получи информационни материали.

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!