BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протестиращи блокираха пътя Бургас – Созопол


Снимка: принтскийн bTV

Около 50 жители на Черноморец блокираха днес за 15 минути движението на колите по главния път Бургас – Созопол на изхода на града. Хората са недоволни от изказването на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че протестите им са политизирани и че наследниците на имотите, които попадат в обхвата на военните поделения, обявени за продажба са получили обезщетение, предаде БНР от Бургас.

Земите се намират на брега на морето и са с обща площ около 600 дка на носовете, които ограждат Черноморец като полуостров, припомня в репортаж от мястото на събитието bTV.

Това е втори протест на собствениците на земи, които попадат в обхвата на обявените за продажба от Министерството на отбраната военни поделения с отпаднала необходимост. Деветдесет са наследниците на тези земи, които настояват да им бъдат възстановени имотите.

Изпратили сме писмо с покана за разговор до министъра на отбраната Красимир Каракачанов, каза по-рано пред БНР председателят на сдружението в защита на собствениците на земеделска земя в Черноморец Васил Жечев.

„Да се запознае със скиците ни от 39-а година, а не от 200 г. назад, както той твърди… за да може той да излезе с едно решение, което е справедливо“, пояснява Жечев.

В отговор на обвиненията на Каракачанов, че протестът е политизиран, протестиращите припомнят, че гражданската им инициатива в защита на земеделските земи продължава 15 години и е надживяла много политици и правителства.

По думите на протестиращите, има спечелени няколко дела и няколко загубени, защото всеки съдия разглежда по различен начин казуса. Според тях на съда се оказва политически натиск.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!