BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протест с искане за чист въздух в Русе блокира Дунав мост

Кадри от протеста, който се проведе тази сутрин в Русе
Снимка: принтскрийн bTV

Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира движението на кръговото кръстовище в района на ГКПП „Дунав мост“, като се образуваха дълги опашки от превозни средства. Протестиращите бяха с маски на лицата и носеха транспаранти с надписи „Стоп на обгазяването на Русе!“, предаде БТА.

Десетки граждани дойдоха с децата си и настояха да се обърне внимание върху непрестанното промишлено замърсяване в града и и настояха за мерки срещу замърсителите, съобщи БНР от крайдунавския град.

Според гражданите, проблемът е комплексен, миризмите са различни и степента на замърсяване е различна.

Пред националното радио един от участниците в протеста заявява, че трябва да се търси съдействието на международни екологични организации и да се поиска отново проверка на разрешителните на предприятията в източната и в западната промишлена зона, да се направи оценка за въздействието на околната среда.

През последния месец има множество сигнали за обгазяване през нощта и ранните часове сутрин. Хората не приемат твърденията на екоинспекцията, че всички показатели са в норма, съобщи от мястото на събитието и bTV.

„Държавата не желае да се справи с този проблем“, твърдят русенци.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!