BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътна полиция Габрово информира: Как да регистрирате газовата си уредба на колата

Пътна полиция към ОД МВР Габрово разясни какво трябва да направят притежателите на автомобили с монтирана допълнителна газова уредба за регистрацията й. От 2014 г. е в сила изискването да се заяви в полицията изменението в конструкцията на автомобила.

Промяната на данните за вида на горивото се заявява от собственика на превозното средство или упълномощено от него лице. На база на заявлението се извършва промяна на данните в свидетелството за регистрация на МПС.

За да бъде издаден нов талон с отразен в него съответния вид гориво, собственикът на превозното средство  трябва да представи удостоверение за първоначална проверка на газовата уредба. Този документ се издава от лицензиран сервиз.

Промяната на данните за вида на горивото трябва да се заяви от собственика или упълномощено от него лице в Пътна полиция при извършване на първата промяна в регистрацията, но не по-късно от 3 години от първоначалната проверка на уредбата по реда на наредба № Н-3 от 18 февруари 2013 година на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, изискуема  по чл. 148 ал. 1 от Закона за движение по пътищата.

Пътна полиция изисква следните документи при пререгистрация на МПС, регистрирани след месец септември 2014 година:

– удостоверение за първоначална проверка от лицензиран сервиз;

– свидетелство за регистрация на МПС – част 1 и част 2;

– полица за валидна застраховка „Гражданска отговорност;

– валиден документ за самоличност на собственика или на упълномощеното от него лице;

– нотариално заверено пълномощно

За пререгистрация на фирмени моторни превозни средства не се изисква пълномощното да бъде нотариално заверено.

Стойността на услугата е 20 лева, които се заплащат по банков път или на място чрез ПОС терминал.

Пререгистрацията се извършва по документи и не е необходимо да се явявате в Сектор „Пътна полиция“ с моторното превозно средство.

Бележка на редакцията. В статията е използвана снимка на автомобил само с илюстративна цел, без да отразява конкретна ситуация от Габрово, свързана с новината. Източник: Pixabay

Материалът Пътна полиция Габрово информира: Как да регистрирате газовата си уредба на колата е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!