BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районната избирателна комисия във Видин ще бъде назначена служебно

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин за провеждане на изборите за Народно събрание, насрочени за 11 юли 2021г.

В провелите се днес консултации за определяне състава взеха участие представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-тото Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, съобщи пресцентърът на областната управа.

Според решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), цитирано от областния управител, съставът на РИК – Видин наброява 13 членове, от които председател, двама заместник председатели, секретар и 9 члена.

Уточнено е било, че разпределението им по квоти е съответно – 4 представители на Коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“-3, Коалиция „БСП за България“-2, ПП „ДПС“ – 2 и по 1 представител от Коалиция „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

По време на консултациите представителите на партиите са решили председателят на РИК-Видин да е предложението на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Даниел Цветанов. За заместник председател на комисията е постъпило само едно предложение от „Демократична България“ за Иван Перчински. Постъпили са и три предложения за секретар – от ПП „Има такъв народ“ – Павел Петков, от Коалиция „БСП за България“ – Соня Иванова, а от ПП „ДПС“- Ирена Николова.

Областният управител Момчил Станков информира, че в рамките на днешния ден документите от проведените консултации ще бъдат изпратени до Централната избирателна комисия за служебно назначаване на РИК-Видин

Предстои ЦИК да назначи служебно членовете и ръководните органи на РИК-Видин.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!