BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районната прокуратура в Шумен разследва пътния инцидент с автомобил на председателя на парламента

Снимка: пинтскрийн bTV

Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда в пътнотранспортно произшествие на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи днес пресцентърът на прокуратурата по повод станалия вчера пътен инцидент.

От държавното обвинение уточняват, че разследването е започнало вчера, след като след 10 часа на пътя Силистра – Шумен е възникнал пътен инцидент между два насрещно движещи се автомобила. Единият от тях на националната служба за охрана, е бил управляван от служител на НСО.

В него е пътувала председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, която е била и единственият пострадал при пътнотранспортното произшествие. Оказана й е била медицинска помощ, а по-късно е била транспортирана в София. Назначената там медицинска експертиза, която ще установява степента на травматичното й увреждане.

Другият автомобил, участвал в инцидента е била лека кола, управлявана от млада жена. Шофьорът на НСО и водачът на другия автомобил са тествани за алкохол. Пробите и на двамата водачи са били отрицателни.

На местопроизшествието е извършен оглед и са били разпитани трима свидетели. Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, за да бъде установен механизмът на пътнотранспортното произшествие, посочват още от прокуратурата.

Според информацията на медиите, които вчера предаваха от мястото на произшествието, от всички четирима души, пътували в колата на НСО е пострадала само Караянчева. Цвета Караянчева е била в стабилно състояние, с фрактура на ляво рамо и до месец ще се възстанови. Тя е била превозена с хеликоптер от болницата в Шумен до болница „Лозенец“ в София. Пътувалите в другия автомобил мъж, жена и 10-годишно дете са били прегледани и освободени от шуменската болница без сериозни наранявания.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!