BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ректорът на УНСС разбрал за посещението на Бойко Борисов в университета 35 минути по-рано

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров е разбрал 35 минути по-рано, че на 2 април Бойко Борисов ще посети университета. Това съобщи самият той в понеделник вечерта в предаването „Алтернативата“ по TV1.

На 2 април в 8.15 часа проф. Димитров получил обаждане от кабинета на министър-председателя, с което бил уведомен за посещението. В 8.50 часа двамата вече са в двора на университета и започва излъчване на разговора им на живо в профила на Бойко Борисов във „Фейсбук“.

Проф. Димитров обясни, че е бил наясно, че по това време Борисов освен премиер е и водач на няколко листи на ГЕРБ за предстоящите на 4 април избори и че знае, че думите „работа, работа, работа“, които Борисов използва по време на посещението си, са предизборният слоган на ГЕРБ. Въпреки това Димитров не смята да върне на работа доц. Мартин Осиковски

, когото уволни дисциплинарно заради това, че публично се обяви против използването на УНСС за предизборна агитация.

„Това засяга пряко нашия университет, не мога да го допусна, ако се каже, че има политическа агитация и няма мерки срещу това, означава да признаем, че има такава агитация, а такава агитация няма“, заяви Димитров.

Целият разговор на Генка Шикерова с проф. Димитров гледайте във видеото.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!