BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само една секция за заразени и карантинирани ще има в Ямболска област

Само една секция за заразени с коронавирус или поставени под карантина избиратели ще бъде сформирана в Ямболска област. В четири от петте общини няма достатъчно подадени заявления за разкриването на секции, съобщи Радио Бургас.

Единствено в град Ямбол ще бъде разкрита секция за болни и поставени под карантина, които да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 4 април.

В общините Елхово, Стралджа, Тунджа и Болярово не са подадени заявления или техният брой е под изискваните 10 за сформирането на секция.

Според данните на здравните власти, които радиото цитира, болните и карантинираните през последните дни са над 2 хиляди души за областта, което на практика означава, че те се отказват от правото си на глас.

В многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол ще бъде образувана секция, уточнява зам. директорът на лечебното заведение д-р Валентин Вълчев. Планира се да има и такава, която да е за COVID отделенията.

Осигурени са необходимите количества предпазни средства и дезинфектанти за членовете на комисииите, e уверява Донка Желева от РЗИ. По думите й в случай на недостиг или необходимост от подмяна на размерите на предпазните средства, ще има дежурни, които с готовност ще ги осигурят.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!