BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Севлиево с амбиция за активен туристически сезон след пандемията

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Общински съвет Севлиево прие днес амбициозна програма за развитието на туризма в региона, съобщават от Община Севлиево. Ясни са вече датите на големите и популярни вече събития в календара.

Празниците на Севлиево – Празник на тиквата и Есенен панаир ще се проведат от 13 до 16 октомври. Петото издание на национален рок фестивал „Хоталич” ще бъде на 26 и 27 август.

Работи се и по „Проект за развитие на културен и селски туризъм в община Севлиево“, който да развие туристически атракции. Продължава изграждането и на туристическа инфраструктура по проект „Велосипедна алея в зоната на крайградски отдих“, с трасе през парк „Черничките“, общински път „Габровско шосе“ и южната крайречна зона на р. Росица – Етап 2.

Предстои реконструкция на елементи от инфраструктурата за достъп (улиците „Гочо Москов, „Сава Тошев“, „Стефан Караджа“, „Мара Гидик“, „Хаджи Ангел“, „Никола Дабев“, „Света Троица“, „Иван Преснаков“ и „Георги Златев“) и проектиране на западен обходен път на град Севлиево.

Ще бъдат възстановени, обезопасени и маркирани туристическите маршрути от Лъгът до хижа Мазалат и от село Яворец през Витата стена и платото до пещерите Вита стена. Планирани са и редица пешеходни, водни и велопоходи в региона.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!