BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седмица на будителите за габровчетата от ДГ „Мики Маус“, посетиха Музея на образованието

Детска градина „Мики Маус“ в Габрово организира седмица на народните будители. Инициативата започна в края на миналата седмица с „Приказка за първото българско училище“ и посещение в Националния музей на образованието, съобщават от ДГ „Мики Маус“.

Децата от трета подготвителна група /5-годишни/, учители и родители се пренесоха назад във времето и „писаха“ с пера и мастилници, с калем и върху пясък. Слушаха за Васил Априлов, поднесоха цветя на паметника му.

Най-малките посетители на Националния музей на образованието няма да запомнят всичко, но тази среща с историята, емоционалното преживяване ще е първата крачка по дългия път на познание на българската духовност, споделят техните възпитателки.

Материалът Седмица на будителите за габровчетата от ДГ „Мики Маус“, посетиха Музея на образованието е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!