BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Секции в Смолян и Чепеларе спряха машинното гласуване


Снимка: Фейсбук/ Dimitar Kisyov

В две секции в Смолянска област е преустановен машинният вот заради проблеми с машините, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК) – Смолян, цитирани от Радио Пловдив.

В секция в Чепеларе машината за гласуване изобщо не е стартирала и вотът в нея се извършва само с хартиени бюлетини.

Другият  проблем е в секция № 24 в Смолян, в която машината е започнала нормално работа, но в хода на гласуването е блокирало печатащото устройство.

Гласуването в тази секция също продължава само с хартиена бюлетина.

Избирателната активност в Смолянска област към 12 часа е 22,43%.

Най-висока е тя в Община Рудозем – 27,13%, а най-малка в Смолян – 19,44%.

В първите минути на изборния ден в 22-ри избирателен район в Смолян в две секции е прекъснало електричеството, съобщиха по-рано днес от РИК. Без ток за около 5 минути са били 22-а и 23-а секция в кв. Райково в областния град, но това не е попречило за откриване на изборния ден, нормалното електрозахранване вече е възстановено.

Според предварителните списъци, избирателите в Смолянска област са 100 057.

Разкрити са 7 секции в болници, включително и в COVID отделения. Сформирани са 9 подвижни секции за хора с увреждания и 7 мобилни секции за избиратели под карантина. За 138 секции беше обявено, че може да се гласува машинно.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!