BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служителка в Община Садово е обвинена за вземане на подкуп

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема главен специалист„Архитектура и благоустройство“  в Община Садово за поискан и приет подкуп от 500 лева за изменение на подробен устройствен план (ПУП) на имот. 

Според информацията на държавното обвинение, на 14 април М.Д. е поискала 500 лева, за да извърши по-бързо и срочно административна процедура по подадена молба за изменение на ПУП за урегулиран поземлен имот по плана на село Чешнигирово. На 13 май е приела паричната сума от 500 лева, като в момента на получаването й била задържана от полицейски служители в кабинета си в Община Садово.

Служителката е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

 Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив са извършени процесуално – следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Разследването се извършва от разследващ полицай при отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Пловдив, и е в активна фаза, посочват още от прокуратурата. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 хил. лева. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!