BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сметната палата върна заличените данни от доклада за агенцията по приходите


Сметната палата е върнала повечето данни, които изтри от свой доклад през миналия месец, за Националната агенция за приходите, съобщи „Медиапул“.

Докладът бе за събираемостта на данъците, осигуровките и другите публични вземания през 2013-2016 г. Преди десетина дни се оказа, че Сметната палата е изтрила постфактум десетки таблици със статистика от ключовия си доклад с мотива, че те са били данъчна тайна.

Пред „Медиапул“ председателят на палатата Цветан Цветков е обявил, че към днешна дата са възстановени всички данни, които не са лични и не представляват данъчна тайна. Проверка на комисията за личните данни по случая пък показала, че е имало изнесени лични данни, но вредите били минимални, тъй като са свалени след 48 часа на сайта и поради това няма да се налага глоба на палатата.

Цветков посочва, че сред върнатите данни са тези за отписаните несъбрани публични задължения в размер на 10 млрд. лв. през 2016 г.

В доклада на Сметната палата се разяснява, че от началото на 2016 г. има промяна в закона, която позволява на НАП да отписва вземанията с изтекла 10-годишна давност.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!