BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Собственикът на „ТАД Груп“ остава в ареста с обвинение и за ръководител на организирана престъпна група

Снимка: принтскрийн bTV

Специализираната прокуратура е повдигнала нови обвинения на привлечените към наказателна отговорност за кибертероризъм Иван Тодоров, Кристиян Бойков и Георги Янков. Днес съдът остави Иван Тодоров в ареста, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Тодоров, Бойков и Янков са обвинени за участие в организирана престъпна група за принуда на търговски дружества да стават клиенти на „ТАД Груп“, като собственикът на фирмата – Иван Тодоров, е обвинен като ръководител на групата.

Днес тричленен състав на Апелативния специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд, с което бе отхвърлено искането на Тодоров за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека, съобщи прокуратурата.

Апелативните съдии са приели, че са налице достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение той да е звършил престъпленията за които е обвинен – в т.ч. и като ръководител на престъпна група, както и че може да извърши ново престъпление и да попречи на разследването.

Иван Тодоров единствен от обвинените служители на „ТАД Груп“ остава задържан в следствения арест.

Според държавното обвинение, в компютрите на фирмата са били открити личните данни на повече от 5 млн. българи.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!