BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спецпрокуратурата публикува още документи от разследването за шпионаж

Николай Малинов
Снимка: принтскрий bTV

Специализираната прокуратура публикува още документи

 от разследването за шпионаж срещу председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов.

Сред новите публикувани доказателства са разговори на Малинов в социалните мрежи и документи.

Според публикувания договор с Руския институт за стратегически изследвания, представляван от Леонид Решетников, дружество на Николай Малинов е трябвало да предоставя между 1 януари и 30 ноември 2014 г. журналистически материали, свързани с вътрешната и външната политика на България, страните от Балканите и Европейския съюз. Стойността на договора е в размер на 2 200 000 рубли.

Публикуван е също договор за дарение от 15 януари 2013 г. между  фирма „Бромак“, собственост на Цветан Василев, и националното движение „Русофили“. Дарението от 31 515 евро е за изработването на 200 паметни знака „Самарски кръст“.

Публикуван е и документ за споразумение от 2015 година за медийни услуги (за предоставяне от издания на Николай Малинов на рекламни площи и публикуването на рекламни карета и специални приложения с материали от „Российская газета“ и други руски печатни издания) на стойност 900 хил. рубли между „Издателство „Российская газета“ и дружество, представлявано от Николай Малинов.

От съобщението на прокуратурата се разбира още, че заради обществения интерес и при разрешение от наблюдавашия  прокурор, ще бъдат публикувани и други материали, свързани с разследването.

Миналата седмица държавното обвинение публикува част от писмените доказателства срещу председателя на движение „Русофили“.

Бившият депутат от БСП и някогашен издател на в. „Дума“Николай Малинов миналата седмица беше обвинен в шпионаж в полза на Русия и освободен от ареста срещу гаранция от 50 хил. лв. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!