BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Столичният театър „Сфумато“ идва в Габрово с „Това не е Хамлет“

ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily

ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily

ДТ „Рачо Стоянов“ Габрово © Габрово Daily

Постановката на Театрална работилница „Сфумато“ от София „Това не е Хамлет“ гостува на сцената на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово. Театралното събитие ще бъде на 13 септември 2019 г. от 19:00 часа.

Спектакълът на младия режисьор Боян Крачолов от класа на проф. Иван Добчев е създаден по текстове на Шекспир, Бекет, Молиер, Мигел де Сервантес, Том Стопард, Петер Вайс, Мюлер, Калдерон и други. Участват актьорите Иван Николов и Димитър Крумов. За „Това НЕ Е Хамлет“ тримата получиха награда Аскеер в категорията „Изгряваща звезда“ през 2017 г.

По-лесно ще бъде да се каже какво спектакълът не е, отколкото какво е. Със сигурност не е халтура, не е невръстен режисьорски опит, съшит от откъси на литературни шедьоври, не е и отчайващо търсене на истината. Той е фрагментарно изследване на различни състояния на актьорската природа, която според режисьора е ненаситна и алчна, изпълнена със страстта да се играе, да създаваш образ след образ на сцената.

Материалът Столичният театър „Сфумато“ идва в Габрово с „Това не е Хамлет“ е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!