BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът оправда бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“

Снимка: принтскрийн Би Ти Ви

Специализираният наказателен съд оправда бившия заместник-кмет по транспорта на София Евгени Крусев за длъжностно престъпление във връзка с ремонта на улица „Граф Игнатиев“ в столицата.

Прокуратурата беше поискала 5 години затвор за Крусев. Той е обвинен, че като длъжностно лице е превишил правомощията си при ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ като е подписал няколко допълнителни договора за обновяването на улицата, без да има право сам да взема такива решения.

Според обвинението, от действията му общината е била ощетена с близо 900 хил. лева.

Преди финалните пледоарии по делото, което се гледа днсе в Специализирания наказателен съд, Крусев отрече да има вина. По думите му проблемите с проекта на „Граф Игнатиев“ са от проектно естество. „Следва всеки проектант, който проектира такива важни и значими за града и обществото проекти, да си носи своята отговорност“, казва той, цитиран от БНР.

„Реално погледнато се смениха канализационни и водопроводни отклонения, които са по над 100 години. Такъв ремонт в тази зона не е правен от десетилетия. В хода на строителството се наложиха изменения, които бяха само и единствено с цел по-доброто му изпълнение“, обяснява Крусев.

Евгени Крусев подаде оставка като зам.-кмет „Транспорт и транспортни комуникации“ в столичната община, след като започна разследването срещу него за злоупотреба в полза на фирмата, която ремонтира улица „Граф Игнатиев“ – „Джи Пи Груп“.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!