BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ясен Пенчев спечели златен медал от Иранската олимпиада по геометрия

Ученикът Ясен Пенчев получава отличието си "Габровец на годината 2018" © Габрово Daily

Младият габровец Ясен Пенчев спечели първо място и златен медал от шестата Иранска олимпиада по геометрия, в която  участваха  повече от 6000 ученици от 55 страни. Той получи максимален резултат от 40 възможни точки.

Състезанието се провежда ежегодно и в него имат право да участват ученици от 7 до 12 клас, разпределени в 3 възрастови групи: 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас. Организатор на олимпиадата за България е Институтът по математика и информатика на БАН.

Участниците решават 5 геометрични задачи, като представят подробно решение на всяка от тях. Работите на четиримата ученици, постигнали най-високи резултати във всяка от трите възрастови групи, се изпращат на организаторите и се включват в международното класиране.

През тази учебна година Ясен Пенчев е ученик в 8 клас на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово. Припомняме, че Ясен Пенчев е един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Материалът Ясен Пенчев спечели златен медал от Иранската олимпиада по геометрия е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!