BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вече се приемат само финансови дарения за пострадалите в селата Воден и Крайново

Хората се евакуираха сами при вида на огъня, обхващаш къщите в селото.
Снимка: скрийншот от видео, архив

Преустановява се приемането на дарения във вид на дрехи, храни и домашни принадлежности за пострадалите от пожарите във Воден, съобщават от община Болярово, където преди дни пожар изпепели десетки къщи в селата Воден и Крайново.

Всеки, който желае да окаже подкрепа може да го направи финансово, по дарителската сметка, открита от общината, уточняват от администрацията, като изразяват признателност за съпричастността на всички, които се включиха до момента с помощ за засегнатите хора. 

Информация за банковата сметка: ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД, Код за вид плащане: 445100, Банков код: UBBSBGSF, Банкова сметка: BG04UBBS88888433498000

На два милиона лева са оценени щетите, понесени от хората, останали без единственото си жилище след пожарите в община Болярово.

Сумата обяви кметът на общината Христо Христов по време на заседание на общинския съвет в края на миналата седмица. Става дума за тринадесет домакинства от селата Воден и Крайново.

Общински съвет – Болярово гласува отпускане на еднократна помощ за пострадалите. Съветниците и кметът обявиха, че даряват юлските си заплати за пострадалите от огнената стихия.

Оценките на щетите са изпратени до финансовото министерство и междуведомствената комисия  за възстановяване и подпомагане. Междувременно продължава оборудването на фургоните в  селата Воден и Крайново за хората, които останаха без дом.

В момента се инсталира битова техника: бойлер, готварска печка, пералня, телевизор и хладилник.

Варненска фирма се е наела доброволно да постави и климатици.

Още 41 къщи са засегнати от огнената стихия, но те не представляват основни жилища за собствениците. Предстои и и техните щети да бъдат оценени информират от общинската администрация, цитирани от БНР.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!