BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Съдиите в Дупница поискаха други магистрати да гледат делото на шефа на полицията срещу кмета на общината

Снимка: Административен съд – Благоевград

Районният съд в Дупница изпраща във Върховния касационен съд(ВКС) делото, по което страни са кметът на общината Първан Дангов и изпълняващият длъжността началник на Районното управление в града ст. инспектор Йордан Зарев, за определяне на друг, еднакъв по степен съд, в който същото дело да бъде разгледано, съобщиха от съда.

Производство е образувано по обвинителен акт, внесен от Районната прокуратура в Кюстендил, за закани на кмета към Зарев, отправени по телефона : „Щом искаш война, ще има война. Ще съсипя и теб, и семейството ти!“.

Всички съдии от Наказателното и Гражданското отделения на Районния съд в Дупница, след определянето им за докладчик чрез системата за случайно разпределение на делата, са си направили отвод или самоотвод по делото.

Съдебните състави посочват в определенията си за отвод, че: „подсъдимият заема длъжността кмет на община Дупница, а пострадалото лице – началник РУ – Дупница, които съдията познава от дълги години, макар и да не поддържа контакти (освен служебни) с тях“.

За да не възникват каквито и да било съмнения в безпристрастността на съда, настоящият съдия-докладчик следва да се отведе от разглеждане на делото.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!